DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
Ç.ALTIN 4,779.66 ₺
ETH 2,562.23 $
BİST 9,900.25

İsrail, Ramazan Ayında Mescid-i Aksa'ya Girişleri Yasaklama Kararı Aldı

Gündem 32
Yayınlama: 4 Mart 2024 Pazartesi 20:22 Kaynak: Piha Haber Ajansı Editör: Talip GÜR

Dünyanın gözleri önünde Gazze’de dört aydır soykırıma devam eden İsrail, her Ramazan ayı öncesinde ve içerisinde Kudüs üzerindeki baskıyı ve zulmü artırdığı gibi bu yıl da Müslümanları Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmak için hazırlanmaya başladı.

İsrail, Ramazan Ayında Mescid-i Aksa'ya Girişleri Yasaklama Kararı Aldı

Filistinli Aktivist Musa Hicazi, Herkes Duysun’a yaptığı açıklamada söz konusu ablukaya ve Kudüs ile Mescid-i Aksa’nın güncel durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Mescid-i Aksa’nın çevresindeki ablukayı artıran İsrail işgal kuvvetleri, Kadim Kudüs’te de askeri unsur sayısını yükseltmeye başladı. 

Cuma günleri Mescid-i Aksa ve Kudüs genelinde Filistinli Müslümanların el Aksa’da ibadet etmelerine yönelik abluka, yıllardır İsrail’in baskı ve şiddetiyle her Ramazan’da ay boyunca devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan aylarında Mescid-i Aksa’nın ablukaya alınmasına tepki gösteren ve işgalcilere direnen çok sayıda Filistinli, İsrail askerleri tarafından öldürülmüş, yaralanmış veya hapsedilmişti. 

Ayrıca başta 2021 yılının Ramazan ayı olmak üzere Mescid-i Aksa’ya İsrail askerleri tarafından çok sayıda baskın yapılarak camide ibadet eden ve itikafa giren Müslümanlar tutuklanmıştı.

Filistinli Aktivist Musa Hicazi, yaklaşan Ramazan ayı dolayısyla İsrail’in yeniden Mescid-i Aksa çevresindeki ablukayı artırdığını ve Müslümanların cami ile bölgeye girişlerini yasaklamaya başladığını kaydetti.

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code